Стратегія найбільшої ефективності використання землі, яку взяла на озброєння Golden Berry Company, обумовила вибір зернових культур для вирощування.

«Фаворитом відбору» стала пшениця – найбільш популярна зернова культура в Україні і світі. Із пшеничного борошна випікають хліб, виготовляють макаронні та кондитерські вироби. Деякі сорти пшениці використовують для виготовлення кормів для худоби. Середня врожайність пшениці в Україні, у залежності від погодних умов, становить 42-46 ц/га.

Другою за об’ємами продажу на світовому ринку зерна є кукурудза. Сфера її застосування майже така ж, як і у пшениці. Тому ця «господиня полів» зайняла гідне місце у виробничому процесі компанії. Кукурудза потребує багато вологи, тому її врожайність коливається у відповідності з рівнем опадів у період вегетації. У нашій країні середня врожайність кукурудзи становить 50-60 ц/га.

Не оминули ми своєю увагою одну з найдревніших культурних рослин, яка відома вже 10 тисяч років – ячмінь. Ячмінне зерно містить у своєму складі повноцінний білок та багато крохмалю. Воно є цінним продуктом для вигодовування худоби. Крім того, з ячменю виготовляють перлову та ячну крупи. Він застосовується також при варінні пива. Середня врожайність озимого ячменю в Україні становить 30-40 ц/га.

Важливу позицію на полях компанії займає жито. Ця зернова культура цінна не тільки тим, що з неї виготовляється смачний житній хліб та цілющий квас. У аграрному виробництві жито відоме, як друга за значенням рослина-сидерат. Жито підвищує якість ґрунту, придушує бур’яни та запобігає появі більшості хвороб у рослин. Врожайність продовольчого жита в Україні становить у середньому 20-30 ц/га.